Bidragsytere 2018

 

Henrik Syse

Henrik Syse (f. 1966) er filosof, forsker, forfatter og foredragsholder. Han har særlig arbeidet med etikk og ikke minst med forholdet mellom etisk teori og moralsk praksis. Han er tilknyttet Institutt for fredsforskning (PRIO) og Bjørknes Høyskole. Han har siden 2015 vært medlem av Nobelkomiteen. Og så kan han jevnlig høres på radio, bl.a. som andaktsholder og Beatles-entusiast.

 

willy

Willy Pedersen er professor i sosiologi og dr. philos ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi v/ UiO. Han har tidligere vært ansatt som forsker ved NOVA. Hans faglige interesseområde har vært avvik, marginalisering og kultur. Empiriske prosjekter om ungdom, kriminalitet, rus, seksualitet. Han har arbeidet med store kvantitative datasett, men også med kvalitative studier og feltarbeid. Han har utgitt et stort antall vitenskapelige artikler i internasjonale fagtidsskrifter og flere fagbøker, i tillegg til å være en sterk stemme i samfunnsdebatten og i pressen

 

Trond_Aamo

Trond Oscar Aamo arbeider som avdelingssjef ved Avdeling for klinisk farmakologi, St.Olavs Hospital samt som overlege ved Lade behandlingssenter. Er involvert i undervisning i grunn-, videre- og etterutdanning av helsepersonell i tillegg til forskning på legemidler og rusmidler.

 

ole_andreassen_0

Ole A. Andreassen er professor og overlege. Han arbeider ved Klinikk for psykisk helse og avhengighet, Oslo universitetssykehus og Institutt for klinisk medisin, Universitet i Oslo, hvor han leder NORMENT, Senter for fremragende forskning. Han er spesialist i psykiatri fra Ullevål hvor han nå jobber poliklinisk med utredning og behandling av bipolar lidelse. Han har tidligere arbeidet med basal hjerneforskning ved Harvard Medical School og ved Universitetet i Bergen. Andreassens forskningsinteresse er klinisk translasjonsforskning i alvorlige psykiatriske lidelser, spesielt studier av sammenhengen mellom genetiske og miljømessige årsaksforhold og somatisk helse ved alvorlige psykiske lidelser.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto: Anbjørg Kolaas

Odd Martin Vallersnes er spesialist i allmennmedisin og har jobbet ved Legevakten i Oslo i 20 år. Han er også førsteamanuensis ved Avdeling for allmennmedisin ved Universitetet i Oslo. Han disputerte i 2017 med en avhandling om legevaktbehandling av rusmiddelforgiftninger og oppfølging etterpå.

 

rognli-eline-borger

Eline Borger Rognli er psykologspesialist innen rus- og avhengighetspsykologi, og har jobbet flere år med heroinavhengige i LAR. Hun har doktorgrad fra Senter for rus- og avhengighetsforskning (SERAF/UiO) på temaet amfetamin og andre rusmidler som risikofaktorer for psykose. Rognli arbeider nå som forskningsrådgiver ved Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling (ARA) ved OUS.

 

bie

Arne T. Bie, utdannet barnevernspedagog med videreutdanning i familieterapi, samt administrasjon og ledelse. Arbeidet ved sosialkontor og Ungdomskontoret i Bergen på 70/80-tallet. Flyttet tilbake til Sørlandet og var med å starte opp Utekontakten i Arendal i 1983.  Var i 1988 med å starte opp A-sentert/Aust-Agder klinikken i Arendal i 1988, og ble ansatt som leder i 1991. Etter rusreformen ass. avdlingssjef  ved ARA, SSHF, inntil han ble ansatt som leder i 2007. Han har sittet i en rekke råd og utvalg, både regionalt og nasjonalt. Bie ble pensjonist i 2017. Han har fortsatt et mindre engasjement i ARA med b.l.a. ansvar for avdelingens internasjonale samarbeid; 12 år med Rezekne sykehus i Latvia, og de siste 10 år med det psykiatriske sykehuset og det medisinske universitetet i Arkhangelsk, Russland.

 

ane-h-simonsen-167x167

Ane Heiberg Simonsen er psykologspesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi og jobber ved RVTS Øst (regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging). Der har hun sammen med kolleger utarbeidet undervisningsprogrammet Traumesensitivt barnevern, som er
gjennomført for alle barnevernsansatte i BUFetat region øst. Hun har lang erfaring fra ulike tjenester for barn og unge, som barnevern, BUP, Alternativ til Vold og Statens Barnehus.

 

korus-fred-rune-rahm

Fred Rune Rahm er psykiater og spesialrådgiver ved KoRus sør. Arbeidsområder: Rusmidler, medikamenter, rus – psykisk/fysisk helse, hjernefunksjon og utvikling, mindfulness samhandling og implementering, rus og arbeidsliv, grunnleggende rusforståelse. Med holistisk tilnærming arbeider Rahm med rus og psykisk helse i en biososial forståelsesmodell. Han har mange års erfaring som lege fra allmennpraksis og spesialisthelsetjeneste (rus og psykiatri). I tillegg har han jobbet med bedriftshelsetjeneste og organisasjonsutvikling.

 

72747_444472792077_5538526_n

Odd Storsæter (1948) Cand. med. Oslo 1973. Bedriftslege på Jernverket og Koksverket i Mo i Rana 1975-1980. Var så heldig å få være bedriftslege da sykelønnsordninga kom i 1978 og da arbeidsmiljøloven ble innført på 0 tallet! Statens Attføringsinstitutt i Trondheim 1981-82. Jobbet i psykiatrien i Trondheim fra 1982 til desember 2013. Interessert i attføring og rehabilitering fra arbeidet på Jernverket. Jobbet med rehabilitering – som oftest habilitering av unge rusmisbrukere fra 1988 til 2013.

 

Helene-Trasopp3.jpg Foto: NRK

Helene Sandvig har over 17 års fartstid som journalist, først i Dagbladet og i deretter i NRK. I mange år ledet hun NRKs helse- og livstilsmagasin Puls som var et av de mest sette programmene på NRK1 i primetime. I 2017 viste NRK andre runde i serien «Helene sjekker inn» der Sandvig flytter inn og bor fem døgn på ulike institusjoner. I denne serien åpner man dører inn til steder og mennesker som mange opplever som fremmede og til og med litt skumle. I 2017 fikk serien tredjeplass i en internasjonal formatkonkurranse i Berlin, og Helene Sandvig ble nominert til beste kvinnelige programleder i Gullruten samme år.

 

egilolsenpromofoto05

Egil Olsen er musiker og står for årets kulturelle innslag etter festmiddagen torsdag 8.3. Han slapp nylig sitt femte album ‘You and Me Against the World’ til strålende kritikker – en oppløftende og livlig kontrast til tidligere utgivelser. «Et av årets beste album” skriver musikkbloggen.noRåkkfolk.no gir albumet terningkast 9 av 10 og skriver «Vi har med en poet å gjøre.” mens VG mener det er “noe offensivt, bredbent og gledelig uironisk og stolt over helheten” og legger til at Egil Olsen er “en av landets morsomste liveartister”. 

Han er en singer / songwriter utenom det vanlige. Med sine små, men store sanger, balanserer han sårheten, varmen og melankolien i musikken, med sin uforutsigbare lune humor og komiske timing på scenen. Han har turnert i både inn- og utland, og spillt på alt fra bittesmå kafeer, til Rockefeller – fra de minste hagefestene, til hovedscenen på Øyafestivalen.

Tidligere har Egil Olsen både dukket opp som tegneseriefigur i Dagbladet og som dataspillkarakter med egen konsert i dataspillet ‘Dreamfall’. Han har også jobbet med filmmusikk til filmer både her i Norge og i Japan. I tillegg lager han sine egne musikkvideoer og illustrerer sine egne platecover. Egil Olsen har til og med fått sin egen hyllestplate der norske artister som Thom Hell, Side Brok, Robert Post og Sondre Lerche tolker sangene hans.

 

 

 

Reklamer